tiistai 21. kesäkuuta 2016

Uusavuttomien ruokaohjeet: Tomaattikeitto ja kanapitat

Ihan ensin haluaisin selventää muutaman asian; en todellakaan ole hyvä kokki, ja pidän ruoanlaittoa yhtenä elämän välttämättömänä pahana. Muutamia helppoja ruokia toki osaan tehdä ja tässä (varmasti ensimmäisessä ja viimeisessä) ruokapostauksessa ohje niistä kahteen. Kuten sanottu, nämä ruoat ovat todella helppoja, enkä usko kokeneempien kotikokkien saavan näistä mitään iloa. Mutta kaikille uusavuttomille ruoanlaittajille; tässä ohjeet tomaattikeittoon ja pitaleipiin kanatäytteellä!


 Helppo tomaattikeitto oikeista tomaateista
Tarvikkeet:
  • - 1kg kypsiä tomaatteja
  • - 1 chilipalko (oman maun mukaan)
  • - 2-3 valkosipulin kynttä (oman maun mukaan)
  • - 1 purkki kermaa
  • - suolaa, pippuria ja oliiviöljyä
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Leikkaa tomaatit neljään osaan (pienemmät terttutomaatit voi leikata puoliksi). Poista chilistä siemenet ja leikkaa se muutamaan isoon osaan. "Litistä" valkosipulit auki. Heitä tomaatit, chili ja valkosipuli isoon uunivuokaan, lisää suolaa, pippuria ja oliiviöljyä ja sekoita. Kypsennä 250 asteessa noin 15minuuttia.

Kaada vuoan sisältö nesteineen kattilaan, lisää ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella, mutta keiton ollessa valmiiksi kattilassa on se seuraavana päivänä helpompi lämmittää suoraan liedellä. Halutessasi voit käyttää myös maustettua ruokakermaa.
Valmis!

Pitaleivät kanatäytteellä
Tarvikkeet:
  • - Maustamattomia kanan fileepihvejä (halutessasi voit käyttää valmiita fileesuikaleita)
  • - Ruokakermaa
  • - Aurajuustoa
  • - Pitaleipiä
  • - Salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia....
  • - Mausteet (suola, pippuri, curry, paprikajauhe....)
Valmistus:
Leikkaa kananfileet suikaleiksi ja kypsennä öljyssä pannulla. Mausta makusi mukaan (suola, pippuri, curry..). Lisää joukkoon aurajuusto ja ruokakerma (käytin 350g kanaa, n. 1/3 aurajuustoa ja puoli purkkia kermaa).

Valmistele haluamasi kasvikset. Meillä oli salaattia, tomaattia, kurkkua ja punasipulia. Lämmitä pitaleivät ohjeen mukaisesti. Itse pidin niitä muutaman minuutin uunissa samanaikaisesti tomaattikeiton kanssa. Halkaise pitat ja täytä kanalla ja kasviksilla. Valmis!

Näihin molempiin olisi voinut lisäksi laittaa ranskankermaa, mutta oh well, ensikerralla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti